Microsoft Teams ondersteunt (officieel) eigen virtuele achtergronden

Microsoft Teams

Microsoft maakte het eerder dit jaar mogelijk om virtuele achtergronden tijdens een Teams-videogesprek in te stellen. Gebruikers konden tot nu toe alleen kiezen uit een selectie van Microsoft, maar krijgen nu ook de mogelijkheid om eigen beelden te gebruiken.

Microsoft rolde recent een update uit voor Teams die de functionaliteit officieel ondersteunt. De functie zit voortaan standaard ingebakken vanaf versie 1.3.00.13565 van de chatsoftware.

Eigen achtergrond

Om een eigen achtergrond toe te voegen, klik je tijdens een videogesprek op de knop met drie puntjes voor meer opties in de menubalk centraal onderaan je scherm. Kies voor ‘Achtergrondeffecten weergeven’. Rechts verschijnt een zijbalk ‘Achtergrondinstellingen’ waar je kan kiezen tussen verschillende effecten.

De eerste optie is om je achtergrond te vervagen, daarna volgen de virtuele achtergronden. Standaard krijg je alleen de afbeeldingen te zien die Microsoft heeft geselecteerd. Om je eigen achtergrondbeelden toe te voegen klik je op ‘+ Nieuwe toevoegen’. Selecteer vervolgens de achtergrond die je wenst en bevestig met ‘Toepassen’ of klik op ‘Voorbeeld’ om eerst zelf te zien hoe het er uitziet.

Op zoek naar meer tips voor Microsoft Teams? We hebben zes tips voor wie de basis nog onder de knie moet krijgen en zeven gevorderde tips om je productiviteit in Teams verder te verhogen. Lees ook onze tips om beter te videovergaderen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home