Microsoft Teams omarmt scholen met nieuwe functies

teams

Teams maakt zich klaar om net als alle studenten opnieuw naar school te gaan. Microsoft voegt heel wat nieuwe functies toe zodat scholen Teams vandaag of in de nabije toekomst omarmen. We lijsten de 10 meest interessante nieuwe functies voor scholen met Teams.

Microsoft introduceert heel wat nieuwe functies voor Microsoft Teams met een flinke focus op scholen. Teams is gratis voor alle studenten en leerkrachten met een Office 365 Education-abonnement. We overlopen de belangrijkste nieuwe functies voor leerkrachten en leerlingen die IT-admins snel mogen uitrollen.

Scoring Rubrics

Teams omarmt vanaf vandaag Scoring Rubrics. Hiermee kunnen leerkrachten transparant punten geven op taken door duidelijk te maken wat belangrijk is en waarop studenten moeten letten. Je kan voortaan eigen criteria instellen om punten te geven zodat er achteraf geen discussie kan zijn over de gegeven punten.

 

 

Mobiel taken maken en verbeteren werd verder geoptimaliseerd. Je kan onmiddellijk je taken zien wanneer je Teams opstart. Zo zien studenten direct wat ze nog moeten doen en weten leerkrachten wat er voor hen klaarstaat. In een gebruiksvriendelijke mobiele interface kunnen beide zelfs aan taken werken zonder dat ze een computer moeten opstarten.

Sjablonen

Wie regelmatig een gelijkaardige taak opstelt voor zijn leerlingen, kan voortaan sjablonen aanmaken. Zo kan je met één klik bijvoorbeeld een bibliografietaak opstellen met dezelfde parameters als de eerste keer, maar voor een ander boek. Verschillende teams kan je nu voortaan archiveren om voor een beter overzicht. Het archief heeft geen schrijfrechten, maar zo kan je wel referenties opzoeken uit het verleden.

 

 

Automatische transcripties uit vergaderingen is voortaan ook mogelijk in Teams. Zo kan je met één klik vergaderingen opnemen en wordt er automatisch een schriftelijk rapport opgesteld. Verder voegt Microsoft de populaire ‘Dark Mode’ toe en is er een ‘Immersive Reader’ die ervoor zorgt dat je zonder afleiding conversaties kan lezen.

Tot slot komt er binnenkort ook een emaildienst die ouders automatisch op de hoogte brengt wanneer hun kind(eren) een taak inleveren, wat de punten zijn en waar verbeteringen mogelijk zijn.

 

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home