Microsoft Teams heeft nu eindelijk een offline mode

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een van de meest populaire samenwerktools op de bedrijfsvloer en voor werknemers die van thuis uit werken. Sinds de COVID-19-pandemie is de tool sterk gegroeid in functionaliteit, maar nu komt een langverwachte functie eindelijk naar Microsoft Teams: offline mode.

De nieuwe offline mode biedt de mogelijkheid in Microsoft Teams om recente chatberichten en chatkanalen te bekijken alsook diegene die je hebt vastgepind, allemaal zonder internetverbinding. Wie vandaag die historiek wilde bekijken, kon maar heel beperkt naar boven scrollen tot een internetconnectie nodig werd.

Wie een wispelturig verbinding heeft of helemaal offline is, kan nu berichten in offline mode typen. Van zodra je connectie terug actief is, worden ze onmiddellijk verstuurd. Die laatste functie is essentieel voor Microsoft Teams-gebruikers die in een omgeving werken met een instabiele internetverbinding. Tot op vandaag kreeg je na enkele seconden een melding dat je geen verbinding had. Als gevolg moest je manueel berichten aanklikken om opnieuw te verzenden.

Offline mode

De offline mode is een langverwachte functie die sinds 2018 werd aangevraagd op de Microsoft Teams User Voice-webpagina. Het heeft even geduurd voordat Microsoft de functie werkend kreeg. Sinds mei 2019 sleutelt de softwaregigant aan een offline mode.

De nieuwe functionaliteit wordt automatisch uitgerold naar alle Teams-clients, zowel mobiel als desktop.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home