Microsoft Teams-meetings kunnen binnenkort in apart venster openen

Microsoft Teams

Microsoft werkt aan de mogelijkheid om video- en audiogesprekken in zijn chatclient Teams in een apart venster te openen. De functie wordt normaal in juni via een update geïntroduceerd.

Wanneer je vandaag in een videogesprek zit en ondertussen verder wil werken in Teams, wordt de video verkleind weergegeven in een hoek van de interface. Dat is niet altijd optimaal; een eventuele powerpointpresentatie is bijvoorbeeld niet meer goed leesbaar in het kleine formaat.

Microsoft sleutelt daarom aan nieuwe functionaliteit om zowel video- als audiogesprekken in Teams in een apart venster weer te geven. Dat blijkt uit een update van de Microsoft 365 Roadmap.

“Gebruikers krijgen de mogelijkheid om vergaderingen te openen in afzonderlijke vensters, om hen te helpen hun workflow te optimaliseren. Deze ervaringen kunnen rechtstreeks worden ingeschakeld binnen Teams voor pc en Mac”, luidt het in een omschrijving. Microsoft verwacht de functie in de loop van juni breed uit te rollen naar gebruikers wereldwijd.

Race om gebruikers

Microsoft Teams kent momenteel een enorme populariteit, nu bedrijven massaal van thuiswerk gebruik maken te midden van de coronacrisis. Volgens de laatste cijfers die het bedrijf deelde, telt Teams momenteel meer dan 75 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Ook gelijkaardige diensten zoals Zoom en Google Meet zagen hun gebruikersaantallen de voorbije weken flink groeien.

In die strijd om gebruikers wordt snel werk gemaakt van nieuwe functionaliteit om de dienst competitief te houden. Zo wordt binnenkort de limiet voor groepchats uitgebreid van 100 naar 250 deelnemers en worden tijdens een videogesprek maximaal 9 in plaats van 4 deelnemers op het scherm getoond. Verder is het sinds kort mogelijk om eigen virtuele achtergronden te gebruiken tijdens een Teams-meeting of Skype-gebruikers te bellen vanuit de Teams-app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home