Microsoft Teams laat binnenkort toe om meeting te vergrendelen

Binnenkort kan je in Microsoft Teams vergaderingen vergrendelen als organisator wanneer die is gestart. Zo voorkom je vervelende meldingen die je kunnen afleiden wanneer er mensen in de virtuele lobby wachten om binnen te kunnen.

Wie regelmatig virtuele vergaderingen of events organiseert in Microsoft Teams, kent het probleem van mensen die te laat komen en in de virtuele lobby wachten tot jij hen goedkeurt. Indien je zelf aan het woord bent en tegelijk die meldingen ziet binnen komen, dan ben je snel afgeleid. Binnenkort kan je dat voorkomen door een vergadering te vergrendelen wanneer je start met de presentatie. Enkel de organisator kan dit doen, op eender welk tijdstip. Wie te laat is, heeft binnenkort pech en krijgt een melding te zien dat de meeting vergrendeld is.

De functie staat vandaag in de Microsoft 365 roadmap en heeft als deadline volgende maand. Het vergrendelen van meetings door de organisator kan je initieel enkel in de desktopversie van Microsoft Teams. De functie wordt van zodra ze beschikbaar is wereldwijd uitgerold naar alle gebruikers. De deadline die Microsoft zichzelf oplegt is indicatief en kan mogelijk nog schuiven.

Binnenkort kunnen bedrijven ook eindelijk hun eigen achtergronden uitrollen binnen Microsoft Teams. Tot 40 sjablonen kunnen beschikbaar worden gesteld voor alle werknemers. Verder het ook aan de introductie van meeting codes zoals Zoom vandaag al heeft en ondersteunt het eindelijk native meldingen in Windows 10. Hoe je die kan inschakelen en gebruiken, lees je hier.

Ben je benieuwd waarom videobellen jou zo moe maakt? Lees dan onze analyse en lees zeker ook onze zes tips om beter te videobellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home