Microsoft Teams krijgt optie om meetings permanent te muten

Zwijg stil

Microsoft Teams

Wie meetings in Teams organiseert, kent de moeilijkheid om die vlot te laten verlopen wanneer deelnemers zich vergeten te muten. Vanaf nu kan je iedereen vooraf muten en kunnen de deelnemers zichzelf niet meer unmuten tot de meetingleider dat toelaat.

Microsoft Teams heeft een hele lijst met nieuwe functies en verbeteringen gepubliceerd. De belangrijkste nieuwe functionaliteit is het definitief muten van deelnemers. Je kunt vandaag al deelnemers muten in een videocall, maar die kunnen zich daarna eenvoudig zelf unmuten om te spreken.

Nu kan je een beperking opleggen dat niemand zich kan unmuten, zodat je in alle stilte een meeting kan coördineren. Via de functie ‘hand opsteken’ kan een deelnemer de spreker om aandacht vragen, waarna de verantwoordelijke van de meeting de deelnemer kan unmuten.

Zeker voor meetings in grote groepen of voor digitale lessen is dit een godsgeschenk om alles in goede banen te leiden.

Vooraf instellen of tijdens de meeting zelf

Je kan de functie op twee manieren inschakelen. Vooraf kan de verantwoordelijke van de meeting in zijn kalender invite de deelnemers muten bij toetreden van de virtuele meeting. Ga naar Agenda, klik op Meeting instellingen en kies daar om deelnemers te muten.

Wie dit vergeet, kan de functie nog altijd inschakelen tijdens de meeting. Klik op Instellingen en kies naast Deelnemers de optie om unmute uit te schakelen.

Het kan enkele dagen duren tot de functie wordt uitgerold tot alle Teams-gebruikers. Wie vandaag de functie nog niet terugvindt, moet zeker later deze week opnieuw een kijkje nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home