Microsoft Teams krijgt live vertaalde transcripten

Microsoft gaat vergaderingen live vertalen voor gebruikers met een premium licentie. Het vertaalde transcript verschijnt naast de vergadering rechts.

Microsoft brengt live vertaalde transcriptie naar Teams. Met die functie zie je in een feed rechts van de vergadering wie wat gezegd heeft, maar in een andere taal. De functionaliteit ondersteunt bij lancering meer dan dertig verschillende talen. De transcriptiefunctionaliteit is exclusief beschikbaar voor gebruikers met een Teams Premium-licentie en rolt uit als publieke preview.

Beheer en instellingen

Om vertaalde transcripties uit te proberen, moet de mogelijkheid onder Meeting policies in het Teams-beheerderscentrum staan ingeschakeld. Ook moeten beheerders toestaan dat gebruikers hun Teams-cliënt kunnen updaten naar de publieke previewversie.

Is dat het geval, dan schuilt de vertaling achter de live transcriptiefunctie. Die gaat standaard van start in de taal waarin een vergadering plaatsvindt. Via instellingen kan je dan de taal aanpassen. Het is ook mogelijk om de originele tekst en de vertaling samen weer te geven.

Microsoft denkt dat de nieuwe mogelijkheid in Teams vergaderingen efficiënter maar ook inclusiever zal maken. Redmond is niet de enige die komaf wil maken met taalbarrières, ook Meta werkt aan AI die dienst kan doen als universele vertaler.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home