Microsoft Teams krijgt contextuele zoekfunctie

Microsoft Teams

Microsoft rolt momenteel een nieuwe contextuele zoekfunctie uit voor Teams. Die moet gebruikers helpen om sneller informatie terug te vinden in de app.

Met de nieuwe zoekfunctie kan je voortaan naar inhoud zoeken binnen een specifiek Teams-kanaal of -gesprek met de toetsencombinatie Ctrl+F. Voorlopig zijn de resultaten evenwel beperkt tot berichten en kan je nog niet naar bestanden zoeken. Daarvoor moet je nog steeds de reguliere zoekfunctie gebruiken.

Wanneer je Ctrl+F gebruikt in een specifiek kanaal of gesprek, wordt onmiddellijk het commando /zoeken <NaamKanaal> ingevuld in de zoekbalk bovenaan en kan je de zoekopdracht verder aanvullen. De resultaten verschijnen daarna in een kolom links van de conversatie.

Tot slot kan je ook zelf het commando /zoeken typen in de zoekbalk, en vervolgens de naam van het kanaal of gesprek en de rest van je zoekopdracht ingeven. De nieuwe zoekfuncties maakt het een stuk eenvoudiger om snel oude, maar belangrijke berichten terug te vinden, in plaats dat je helemaal moet terugscrollen door een gesprek.

Op zoek naar meer tips voor een efficiënter gebruik van Microsoft Teams? We hebben zes tips voor wie de basis nog onder de knie moet krijgen en zeven gevorderde tips om je productiviteit in Teams verder te verhogen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home