Microsoft Teams krijgt binnenkort patch om gespiegeld camerabeeld op te lossen

Wie onderaan zijn of haar videominiatuur bekijkt in Microsoft Teams, ziet een gespiegeld beeld van zichzelf. Alle deelnemers zien je niet in spiegelbeeld. Gelukkig maar of je analoge notities zouden niet leesbaar zijn. Nu blijkt dat er heel wat Teams-gebruikers klagen dat het gespiegeld beeld ook zichtbaar is voor alle deelnemers. Microsoft werkt aan een oplossing.

Je ziet je eigen videostream altijd als een spiegelbeeld van jezelf om het idee te geven dat je een spiegelbeeld ziet. Die natuurlijke weergave zorgt ervoor dat je niet teveel afgeleid bent van je eigen beeld. Nu blijkt dat Microsoft Teams niet altijd het beeld ontspiegeld naar de andere deelnemers. Wie bijvoorbeeld aantekeningen maakt op een analoog whiteboard of een virtuele achtergrond met tekst kiest, kan die niet leesbaar delen met anderen.

Microsoft laat nu op het Uservoice-forum weten dat het werkt aan een oplossing waarbij je het camerabeeld voor jezelf en de andere deelnemers kan spiegelen of ontspiegelen wanneer iets niet klopt. Zoom en Skype for Business hebben vandaag al een dergelijke optie.

Vervelend genoeg geeft Microsoft voorlopig geen indicatie wanneer de optie beschikbaar zal zijn in Teams. Het probleem bestaat al sinds eind 2019 en wordt nu pas door het ontwikkelteam in de planning opgenomen. Vaak volgt daarna een testperiode voor de algemene beschikbaarheid van de oplossing.

lees ook

Microsoft Teams lanceert gratis versie voor particulier gebruik

Vorige week kondigde Microsoft nog een nieuwe lay-out voor Teams met de focus op hybride werk. Daarnaast kan je sinds eind vorige maand in Microsoft Teams externe gebruikers toevoegen aan groepschats. De functie wordt ondersteund in Teams desktop, web en mobiele clients. Teams blijft sterk groeien en noteerde eind april 145 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home