Microsoft Teams kan binnenkort taken uit chatberichten maken

Microsoft Teams

Microsoft blijft Teams aan een rotvaart ontwikkelen om de vele thuiswerkers optimaal te bedienen. Vanaf volgende maand kunnen gebruikers taken starten uit chatberichten en krijg je de mogelijkheid om Teams-notificaties native in Windows 10 weer te geven.

Microsoft geeft Teams regelmatig nieuwe functionaliteiten en blijft de software continu ontwikkelen om werknemers te connecteren. Zo werkt het aan een nieuwe AI-functie om achtergrondgeluid nog beter weg te filteren. Die functie wordt in november uitgerold.

In november krijgt Teams nog twee andere updates. Een ervan is het maken van taken uit een chatbericht. In zo’n taak kan je direct met andere deelnemers samenwerken binnen de nieuwe Taken-app van Teams.

In diezelfde Taken-app kan je vanaf volgende maand ook plannen aan takenlijsten toevoegen en delen met anderen. Deze functie is ook beschikbaar voor mobiele gebruikers.

Teams-meldingen in Windows 10

Een andere belangrijke verbetering is de mogelijkheid om Teams-meldingen in Windows 10 te integreren. Vandaag krijg je meldingen rechtstreeks van de Teams desktopclient of de webversie. Binnenkort kan je die weergeven als native Windows 10-melding.

Waarom is dit belangrijk? Wie bijvoorbeeld niet gestoord wil worden of zijn scherm deelt, kan via Concentratiehulp kiezen om meldingen te blokkeren. Door Teams-meldingen native in Windows 10 te integreren, trekt die beperking zich automatisch door naar Teams.

De updates rollen volgende maand gradueel uit naar alle Teams-gebruikers wereldwijd.

Tip: Microsoft Teams krijgt AI-functie om achtergrondgeluid te filteren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home