Microsoft Teams biedt nu alle functies van Skype for Business Online

Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt voortaan alle functies aan die ook in Skype for Business Online te vinden zijn. Daarmee is de chatapp in principe klaar om Skype for Business te vervangen, zoals eind vorig jaar door Microsoft werd vooropgesteld.

“Vandaag zijn we verheugd om aan te kondigen dat we onze roadmap hebben voltooid om functionaliteit van Skype for Business Online in Teams te introduceren”, schrijft Microsoft in een blogpost. “Teams is klaar om aan uw behoeften op het gebied van berichten, meetings en bellen te voldoen.”

Een overzicht van die afgeronde roadmap vind je hier. Nu alle functionaliteit van de cloudversie van Skype for Business naar Teams werd overgebracht, kunnen bedrijven zonder functieverlies de overstap maken. Om organisaties met beperkte IT-middelen daarbij te helpen, zal Microsoft automatische upgrades naar Teams aanbieden.

De softwaregigant is recent ook gestart met het uitrollen van hulpmiddelen en documentatie om bedrijven te begeleiden bij hun transitie van Skype for Business naar Teams. Microsoft verwacht dat de hulpprogramma’s later dit jaar volledig beschikbaar zijn voor alle Office 365-klanten.

Einddatum in zicht

Wanneer Skype for Business Online volledig wordt uitgefaseerd, is nog niet bekend. Het gaat voor alle duidelijkheid voorlopig alleen over de cloudversie die door Teams wordt vervangen. De on-premises versie, Skype for Business Server, blijft nog even verder bestaan. Microsoft liet daarover reeds weten dat Skype for Business 2019 in de tweede helft van dit jaar beschikbaar wordt gemaakt.

Microsoft Teams wordt vandaag gebruikt door meer dan 200.000 organisaties. Zo’n 70 procent van de enterpriseklanten die Skype for Business Online gebruiken, gebruiken ook al Teams. Vorige maand maakte Microsoft een gratis versie van Teams beschikbaar voor niet-Office-365-klanten, om zich beter te positioneren tegenover grote concurrent Slack.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home