Microsoft Teams populairder dan Zoom, WebEx en Google Meet

videoconferencing

Sinds het coronavirus zich verspreidt over de wereld, is de manier waarop organisaties werken in korte tijd compleet veranderd. In plaats van elke dag naar kantoor te gaan, werkt een groot deel van de medewerkers nog altijd thuis. In razendsnel tempo zijn we overgaan naar het ‘nieuwe normaal’ waarbij werken op afstand de norm is en meetings via video worden gehouden.

Vyopta, een organisatie gericht op het monitoren en analyseren van Unified Communications, voerde een onderzoek uit naar de manier waarop organisaties zich aanpassen aan het werken op afstand. Ook onderzocht Vyopta met zijn survey welke plannen organisaties hebben voor de toekomst. 

Uit het onderzoek van Vyopta laat zien dat video het nieuwe normaal is. Meer dan twee derde (68%) van de bedrijven is van plan meetings in de toekomst in zijn geheel over video te houden of medewerkers de optie te geven mee te doen via video. 

Unified Communications als grote winnaars

Bedrijven die zich richten op Unified Communications as a Service (UCaaS) zijn de grote winnaars in deze pandemie. 80% van de organisaties was vooral afhankelijk van UCaaS om het mogelijk te maken voor medewerkers om vanuit huis te werken. 

Microsoft, Cisco en Zoom zijn nu de ‘Big Three’ in videoconferencing. Als we specifiek kijken naar enterprises, is Microsoft de populairste optie voor videoconferencing. Cisco en Zoom komen respectievelijk om een tweede en derde plaats. 

Veel bedrijven maken gebruik van meerdere partijen voor Unified Communications. Ongeveer twee derde van de organisaties gebruikt twee of meer verschillende soorten technologie voor videoconferencing. 

Kwaliteit staat voorop

Meer dan drie kwart (77%) van de organisaties is van mening dat het verbeteren van de video kwaliteit extreem belangrijk is voor de toekomst. Tegelijkertijd beoordeelt een groot deel van de respondenten (78%) hun videokwaliteit als goed of zelfs fantastisch. Ze liepen zelden of nooit tegen problemen aan. 

Slechts 2% van de organisaties gaf aan last te hebben van slechte video kwaliteit. Er waren vaak problemen die een grote impact op de productiviteit hadden. Daarnaast kampte 20% van de deelnemers aan de survey regelmatig met problemen, maar waren medewerkers in staat ze relatief snel op te lossen. Wanneer organisaties problemen hadden, ging het in 27% van de gevallen om slechte kwaliteit video en in 73% van de problemen om audio van lage kwaliteit. 

Veranderende eisen voor kantoorruimte

Een laatste opvallende bevinding van Vyopta is dat 60% van de organisaties van plan is om hun kantoorruimte te veranderen. Ongeveer de helft is van plan minder kantoorruimte te gaan gebruiken. 10% is juist van plan meer ruimte aan te bieden, zodat medewerkers beter afstand van elkaar kunnen houden.

“Het wordt steeds belangrijker om een kwalitatieve samenwerkingservaring aan te bieden, nu sommige medewerkers terug naar kantoor gaan en anderen vanuit huis blijven werken. Werken op afstand is een blijvertje”, concludeert Alfredo Ramirez, president en CEO van Vyopta.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home