Microsoft Lists-app nu los verkrijgbaar zonder 365-abonnement

Microsoft Lists

Microsoft wil de Lists-app lostrekken van een Microsoft 365 (Office 365)-abonnement voor kmo’s en individueel gebruik. Enige vereiste is een Microsoft-account om aan de slag te gaan.

De Lists-app die buiten een Microsoft 365 (Office 365)-abonnement wordt aangeboden, is volgens de softwarefabrikant een light-versie. De focus ligt op kleine zelfstandigen of particulier gebruik en een Microsoft-account (MSA) is essentieel om aan de slag te kunnen. Vanaf vandaag gaat een eerste testfase in waarbij de MSA preview wordt beperkt tot 200.000 accounts.

Dat Microsoft naast professioneel gebruik ook particulieren wil paaien met Lists, ligt in dezelfde lijn als Microsoft Teams dat vandaag ook beide categorieën wil aanspreken.

Gebruikers kunnen binnen Lists kiezen uit verschillende templates, Excel-bestanden of een volledig wit blad om mee te starten. Denk bijvoorbeeld aan vacatures, klant onboarding, onderzoek, recepten en menu’s, cadeaulijsten en nog veel meer.

De preview-versie is enkel beschikbaar op de webversie van Microsoft Lists. De Android- en iOS-app ondersteunen voorlopig nog niet de gratis versie, net als Lists binnen Teams personal en Teams essentials. De Lists MSA preview beperkt je vandaag tot 50 lijsten met tot 2.000 items per lijst.

Interesse om mee aan de slag te gaan? Klik dan hier om je in te schrijven.

lees ook

Microsoft Teams laat je voortaan chatten tussen zakelijke en persoonlijke accounts

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home