Microsoft lanceert Surface Hub 2 Smart Camera

Microsoft introduceert een slimme maar prijzige camera voor de Surface Hub 2. Het ding klikt magnetisch op de Hub en zorgt ervoor dat iedereen goed in beeld komt.

Microsoft pakt uit met de Surface Hub 2 Smart Camera. Dat is een webcam die Microsoft specifiek voor zijn Hub-toestellen ontwikkelde. Het toestel past magnetisch op de Hub 2 en de Surface Hub 2S en krijgt een adviesprijs van 799 dollar mee.

Slim

Voor dat geld koop je een slimme camera die met een teraflops aan rekenkracht meer pk’s bezit dan de originele Xbox 360. Met die rekenkracht zorgen algoritmes van Microsoft ervoor dat vervormingen van de breedhoeklens worden gecompenseerd. De camera detecteert bovendien mensen in de kamer met de hulp van een door Microsoft ontwikkeld algoritme en zorgt ervoor dat iedereen goed in beeld komt.

Het toestel heeft een 12 megapixel sensor en ziet 138 graden voor zich. Het is gericht op organisaties die al duizenden euro’s aan het Surface Hub 2-gamma van Microsoft hebben gespendeerd. Die toestellen hangen doorgaans in vergaderruimtes, wat een investering van 800 dollar in een betere beeldkwaliteit niet zo onoverkomelijk maakt. Wie investeert in een Surface Hub 2S 85 inch, krijgt de camera meteen meegeleverd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home