Microsoft lanceert nieuws- en projecttoepassingen voor Teams

Microsoft lanceert zelf twee low-code-applicaties gebouwd op het Power Platform en gericht op Microsoft Teams. Bulletins en Milestones moeten de samenwerking binnen een organisatie bevorderen.

Microsoft lanceert Bulletins en Milestones: twee toepassingen gebouwd binnen het Power Platform. De apps zijn bedoeld voor organisaties die met Teams werken en zijn eenvoudig te implementeren of te integreren met bestaande Power-flows. Na de installatie kan je aan de slag met de broncode van de toepassingen om ze eventueel verder naar je hand te zetten.

Nieuwsbord

Bulletins moet werknemers via Teams geïnformeerd houden over wat er allemaal gebeurt in het bedrijf. Zeker nu mensen die kunnen vooral van thuis uit werken, is het belangrijk om voor verbondenheid te zorgen. Via Bulletins kunnen bedrijven of departementen gericht nieuws op een centrale plaats zetten. Artikelen kunnen beelden, video’s en knoppen bevatten, en komen met ingebouwde meetcapaciteiten. Zo kunnen verantwoordelijken nagaan of het nieuws ook echt aankomt bij de doelgroep.

Teams-gebruikers kunnen de Bulletins-toepassing eenvoudig vastmaken aan de linkerbalk van Teams en vervolgens kiezen welke categorieën hen het meest aanbelangen. Ze kunnen ook relevante artikelen bookmarken om ze later snel terug te vinden.

Asana voor Teams

Milestones moet dan weer een overzicht bieden aan alle leden van een team over het werk dat ze verzetten. De app zorgt voor een centrale plaats waar iedereen die aan een project meewerkt, de status kan zien. Dat moet de betrokkenheid verhogen en het overzicht verbeteren, zeker bij grote projecten waar verschillende teams los van elkaar belangrijk werk verzetten. De app laat je verder toe om projectonderdelen toe te eigenen en de status aan te geven. Eigenlijk kan je de app nog het best vergelijken met een lichte Microsoft-kopie van Asana.

Zowel Bulletin als Milestones zijn per direct verkrijgbaar via de Teams-winkel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home