Microsoft lanceert Admin App voor Teams

microsoft teams

Microsoft wil het beheer van Teams vereenvoudigen met een nieuwe Teams Admin-app. Die moet het bestaande Microsoft 365 Admin Center complementeren.

Microsoft introduceert een nieuwe Admin App voor Microsoft Teams. Van daaruit kunnen beheerders een selectie van belangrijke administrator-taken uitvoeren. Het gaat onder andere om instellingen voor Teams-vergaderingen, webinars en berichten. Via de app kan je ook teams en teamleden aanpassen, licenties beheren en gebruikers toevoegen of verwijderen.

Teams beheren in Teams

De applicatie zit in de Microsoft Teams-appwinkel. Iedereen kan de app zien, maar enkel beheerders kunnen de toepassing effectief gebruiken. Het lijkt er voorlopig niet op dat Microsoft een nieuwe categorie van beheerders toelaat die wel met de applicatie aan de slag mag, maar geen toegang heeft tot het Admin Center. Het is niet mogelijk om de nieuwe Admin-toepassing te beheren met de App Permission Policy-functionaliteit in het Admin Center en zo toegang te delegeren. Die capaciteiten zouden er in de toekomst wel komen.

Waar zit het bestaansrecht van de applicatie dan? Voorlopig is de app een plek voor beheerders die vooral met Teams bezig zijn. De meerwaarde moet vooral van de eenvoud komen, aangezien de toepassing geen extra functionaliteit biedt boven het Admin Center, en gebruikers ervan per definitie ook al toegang hebben tot dat Admin Center. Met de app kan je Teams in Teams beheren, en dat is volgens Microsoft genoeg.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home