Microsoft kondigt dynamische modus voor Teams aan

Microsoft Teams krijgt binnenkort een nieuwe dynamische modus. Die moet presentaties interessanter maken en zorgt ervoor dat belangrijke sprekers en deelnemers in beeld blijven.

In maart start Microsoft met de uitrol van ‘Dynamics mode’ voor Teams. Die modus is gericht op videovergaderingen met presentaties. De modus moet meer controle geven organisatoren van die meetings over hoe het scherm van deelnemers eruit ziet.

Focus op mensen

De focus ligt op het evenwicht tussen de gedeelde content en de sprekers. Wie vandaag een presentatie toont of zijn scherm deelt, verdwijnt zelf naar een klein kadertje terwijl andere deelnemers helemaal naar de achtergrond worden geduwd. Met Dynamics mode kan een organisator zichzelf of een handvol belangrijke sprekers vastpinnen naast de content. Zo blijven zij duidelijk in beeld tijdens de presentatie. Wie de meeting volgt, ziet zo een dynamischer geheel waarin ook mensen centraal staan.

Microsoft rolt constant verbeteringen uit voor zijn communicatieplatform. Veel daarvan zijn gericht op groepsvergaderingen en presentaties. Die zijn van nature niet altijd even boeiend en daar wil de softwarereus verandering aan brengen. Eerder zorgde het bedrijf er bijvoorbeeld al voor dat je meer mensen tegelijkertijd in beeld kan zien. Ook onthulde Microsoft een weerman-modus waarin een presentator digitaal voor zijn of haar presentatie kan plaatsnemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home