Microsoft houdt Skype 7.0 Classic langer in leven

skype

Eind vorig jaar stelde Microsoft Skype 8.0 voor, een volledig nieuw design dat Skype een welgekomen opfrissing geeft. Enig nadeel: nog niet alle functies van Skype 7.0 zitten in de nieuwste versie.

Sinds eind oktober 2017 is de nieuwste versie van Skype beschikbaar, Skype 8.0. Het bracht een grondige redesign mee die welgekomen is, inclusief een aantal nieuwe functies zoals gratis HD videobellen en calls waarbij je je scherm kan delen. Verder kan je foto’s en video’s delen (tot maximaal 300 MB per keer), krijg je gemakkelijker toegang tot je bestanden, links en foto’s uit conversaties en werken @mentions.

Skype 8.0

Dat betekent echter niet dat alle functies van Skype 7.0 beschikbaar zijn in de nieuwe versie. Zo mist het de populaire functie dat je individuele conversaties kan houden in aparte vensters. Verder klagen gebruikers op het Skype-forum dat de nieuwe versie minder stabiel werkt, meldt ZDNet.

Microsoft zou initieel de ondersteuning van Skype 7.0 stoppen op 1 september om iedereen naar de nieuwste versie te sturen, maar dat verandert nu. Het blijft Skype 7.0 ‘Classic’ langer ondersteunen volgens moderators op het forum. Hoeveel langer is nog niet duidelijk. Microsoft heeft ook nog niet officieel gereageerd op het nieuws.

Upgrade

Skype 8.0 is vandaag al beschikbaar voor Windows 7, 8.1 en 10, Mac, iPhone, sommige Android-telefoons en Linux. Enkel de iPad-versie zit volop in de overgangsfase naar Skype 8.0.

Werk jij vandaag nog op Skype 7.0 Classic? Probeer dan zeker eerst Skype 8.0 uit om te zien of alle functies erin zitten die je wenst. Mocht Microsoft toch later dit jaar beslissen om de stekker uit de oude versie te trekken, dan ben je toch al overgeschakeld. Klik hier om met Skype 8.0 aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home