Microsoft gaat bulk-mails in Exchange Online aan banden leggen

microsoft exchange

Microsoft wil spam helpen voorkomen door sterkere limieten op te leggen voor het aantal mails dat een Exchange Online-account dagelijks mag versturen.

Vanaf januari 2025 introduceert Microsoft en beperking op het aantal mails dat je in Exchange Online kan versturen. De maillimiet voor in bulk verstuurde mails komt op 2.000 externe ontvangers per dag te liggen. Microsoft introduceert de zogenaamde External Recipient Rate (ERR) om misbruik van Exchange Online te voorkomen. De gewone Recipient Rate-limiet, die ook betrekking heeft op interne mails, blijft op 10.000 liggen.

Microsoft zal de nieuwe ERR vanaf 1 januari 2025 uitrollen voor nieuwe Exchange Online-tenants. Tussen juli en december 2025 wordt de limiet dan naar de rest van de Exchange Online-klanten uitgerold.

Strijd tegen spam

Door de limiet hoopt Microsoft de strijd tegen spam verder aan te gaan. Een aanvaller die een mailbox compromitteert, zou ook tegen de limieten aanbotsen. Er zijn natuurlijk ook legitieme redenen om over de ERR-limiet te gaan, maar die worden vanaf 2025 niet meer ondersteund door Exchange Online.

Wie toch meer dan 2.000 externe ontvangers per 24u wil bereiken, kan wel beroep doen op andere diensten zoals de Azure Communications Services voor Email. Microsoft wijst erop dat die oplossing wel ontworpen is om grote volumes aan mails naar ontvangers buiten je tenant te sturen, in tegenstelling tot Exchange.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home