Microsoft brengt transcriptie naar Word in Microsoft 365

Word kan binnenkort je audiobestanden omzetten naar tekst. Aanvankelijk introduceert Microsoft ondersteuning voor het Engels, maar andere talen volgen.

Word kan voortaan zelf transcripties maken van audiobestanden. Microsoft rolt de functie uit naar al zijn Microsoft 365 (vroeger Office 365)-abonnées wereldwijd. De nieuwe functionaliteit kan in eerste instantie exclusief om met Engelse teksten maar Microsoft plant op termijn ook andere talen te ondersteunen. Een tijdslijn is er nog niet, al mag je er vanuit gaan dat Nederlands naar traditie niet bovenaan de prioriteitenlijst prijkt.

Ook video

De functie zal ‘Transcribe’ heten (Transcriberen in het Nederlands), en kan bestaande audiobestanden omzetten naar tekst. In de webversie van Word kan je bovendien rechtstreeks tekst opnemen voor transcriptie. Word kan externe bestanden verwerken in mp3, WAV en mp4, tot en met een formaat van 200 megabyte. Ook video’s worden zo ondersteund, al mogen die videobestanden zelf niet te groot zijn.

De functie is bedoeld voor iedereen die gesprekken wil opnemen maar zich wil focussen op de mensen in de plaats van zijn laptop. Transcribe kan niet alleen overweg met één op één-gesprekken maar raakt ook wegwijs doorgeen groepsconversaties. AI gebouwd door Microsoft kan in principe verschillende sprekers detecteren en onderscheiden. Je kan bovendien namen aan die sprekers toewijzen voor extra overzicht.

Link tussen audio en tekst

Word zal de audio naast de relevante tekst weergeven zodat je snel opnieuw naar een onderdeel kan luisteren, bijvoorbeeld om correcties aan te brengen. Wil je een notoir moeilijk stukje opname beluisteren, dan kan je de audio vertragen.

De functie komt achter de Dictate-tab in het hoofdmenu terecht. De transcriptie zelf neemt volgens testers ongeveer evenveel tijd in beslag als de lengte van het hele audiobestand. Gebruikers moeten rekening houden met een limiet van 300 minuten per maand, met de optie om dat tegen betaling uit te breiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home