Magnetische webcam en tablet zonder poorten: Dell onthult nieuwe concepten voor telewerk

Ter voorbereiding op CES 2022 onthult Dell enkele concepten en prototypes voor de gadgets van morgen. Een magnetische webcam springt in het oog, net als een draadloos dock en een tablet zonder camera’s of poorten.

Dell pakt uit met enkele productconcepten als voorbereiding op de grote CES 2022-conferentie in Las Vegas. Eerst en vooral is er de Pari-webcam. Dat is een draadloze camera die je magnetisch kan vastklikken op een compatibel scherm. Buiten gebruik zit de camera als een traditionele webcam in een dock bovenop het scherm. Daar laadt het ding meteen ook op. Wanneer je een videomeeting betreedt, kan je de camera uit z’n dock nemen en ergens in het midden van je scherm plakken.

Het kleine dicht blijft aan een compatibel display zitten. Zo kan je de Patri-webcam in het midden van je display plaatsen of net boven of onder je notities. Het idee daarachter is dat je rechter in de camera kijkt, wat videovergaderingen aangenamer moet maken. Bovendien kan je de draadloze camera snel in de hand nemen om iets te laten zien. Dell laat ook een staander zien waar je de Patri aan kan hangen voor een beeld van bovenaf, wat handig kan zijn tijdens bijvoorbeeld een productdemo.

Het prototype weegt 30 gram en neemt 1080p-video op die het via wifi streamt. Het dock werkt via USB Type-C. Aangezien het om een concept gaat, is er nog geen sprake van een prijs of eventuele beschikbaarheid.

Dock en tablet

Verder laat Dell het Flow-dock zien. Dat is een dock waarop je al je randapparatuur kan aansluiten. Je laptop hoef je echter niet met een kabel te verbinden: die connecteert draadloos en kan meteen ook draadloos laden. De draadloze verbinding loopt via Wifi 6E. Het concept doet denken aan eerdere draadloze docks van onder andere HP. Die dateren weliswaar van voor de Wifi 6E, maar blonken niet uit in betrouwbaarheid. Voor dit concept vragen we ons af of je niet liever gewoon één USB C-kabel insteekt zodat je niet hoeft na te denken over verbidingsproblemen.

Tot slot toont Dell dunne en lichte 11 inch-tablet zonder poorten, camera’s of speakers: Stanza. Stanza is in essentie een draagbaar aanraakscherm waarop je kan schrijven. Het toestel doet verder optioneel dienst als extern laptopscherm. Verbinden en laden gebeurt noodgedwongen draadloos. Ook dit toestel vinden we vooral als concept interessant. Dell claimt dat het gebrek aan poorten en multimediafunctionaliteit helpt tegen de afleiding, maar wij zien toch vooral een tablet met ernstige beperkingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home