Logitech Zone brengt draadloze oortjes naar de werkvloer om beter te videobellen

Logitech Zone True Wireless

Logitech verbreedt zijn portfolio van headsets met nieuwe draadloze en bekabelde oortjes. Beide Zone-oortjes zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams en Zoom en zijn compatibel met elk ander videobelplatform.

Logitech heeft vandaag al een Zone-portfolio op de markt, meer specifiek een draadloze headset en een bekabelde variant. Beide zijn traditionele headsets met een microfoonarm die je naar beneden kan doen en oorkussens die opvallend op je hoofd rusten. Voor wie graag iets meer incognito op kantoor luistert naar muziek en toch met een degelijke kwaliteit wil (video)bellen, lanceert Logitech twee Zone-oortjes, een bekabelde en een draadloze set.

Beide zijn gecertificeerd voor Zoom, Google Meet en Microsoft Teams, waarbij Logitech benadrukt dat het de eerste keer is dat oortjes gecertificeerd worden voor Teams. Dat is gelukt dankzij het gebruik van twee microfoons aan de buitenkant van het linkeroortje en een derde microfoon aan de binnenkant voor metingen in je oor. De twee microfoons aan de buitenkant registeren je stem, maar ook de omgeving, terwijl de microfoon binnen enkel je stem registreert.

Logitech Zone True Wireless

Dankzij slimme intelligentie in de oortjes zou je een resultaat moeten bekomen dat gelijkaardig is aan een echte microfoon voor je mond. In onze demonstratie tijdens een videogesprek is de eerste indruk alvast heel positief. De oortjes komen in twee smaken, draadloos en bekabeld, allebei met dezelfde microfoontechnologie.

Logitech Zone True Wireless

De Logitech Zone True Wireless wordt geleverd met een oplaadcase die de oortjes twee keer volledig kan opladen. Opgeladen oortjes zijn goed voor 6 uur met active noise-cancelling (ANC) aan of 6,5 uur zonder wanneer je in gesprek bent. Puur luisteren zonder spreken krikt de batterijduur op naar 9 uur met ANC of 12 uur zonder. Het duurt net geen drie uur om de oortjes op te laden in de case. Logitech levert ook een snelle oplaadboost wanneer de oortjes leeg zijn: 5 minuten is goed voor 2 uur luistertijd of bijna 1,5 uur gesprekstijd. De case laad je op in drie uur tijd via USB-C of via draadloos laden.

In de doos zit ook een USB-dongle waarbij je kan kiezen tussen USB-C of USB-A. Beide leveren een maximaal draadloos bereik van 30 meter. De oortjes kan je op twee toestellen tegelijk koppelen. Zo kan je naadloos wisselen tussen een videocall en je eigen muziek.

Logitech Zone True Wireless

De fabrikant mikt met de Logitech Zone True Wireless op de muziekliefhebbers met grote 12mm-drivers. Er zitten drie maten oordopjes in de doos voor een pasvorm op maat en een betere ruisonderdrukking. De oortjes zijn IP68-waterbestendig, waardoor je ze ook kan gebruiken om te sporten.

De Logitech Zone True Wireless oortjes zijn vanaf de herfst beschikbaar en kosten 329 euro inclusief btw. Er is een specifieke Teams-versie beschikbaar of een algemene UC-variant.

Logitech Zone Wired Earbuds

Wie liever traditionele bekabelde oortjes wil op de werkvloer, kan terecht bij de Logitech Zone Wired Earbuds. Via USB-C (of de USB-A-adapter) maak je verbinding met een pc, smartphone of andere randapparatuur. Wie liever enkel de 3,5 mm-jack gebruikt, kan het USB-gedeelte met enkele handige sneltoetsen losklikken.

Logitech Zone Wired Earbuds UC

Net als de draadloze variant zitten er drie microfoons op het linkeroor (niet halfweg op de kabel), waarvan één microfoon geluid in je gehoorgang registreert om je stem zuiver te laten klinken in videocalls. De geluidskwaliteit is minder high-end, maar je kan net als bij de Logitech Zone True Wireless wel de Logi Tune-app (Android, iOS) gebruiken om het geluidsprofiel aan te passen. De lengte van de kabel is 145 cm zodat je ruimte genoeg hebt achter je bureau.

De Logitech Zone Wired Earbuds draagt een adviesprijs van 109 euro inclusief btw en is eveneens beschikbaar als UC-oortjes of als Teams-variant met specifieke sneltoetsen. Vanaf de herfst zijn ze allebei beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home