Logitech Sight laat thuiswerkers voelen alsof ze mee in de vergaderruimte zitten

logitech sight

Dankzij de Logitech Sight AI-camera krijgen thuiswerkers het gevoel alsof ze even goed gezien en gehoord worden als deelnemers die aan de vergadertafel zitten.

Vandaag heeft Logitech een nieuw, door AI-ondersteund multicamerasysteem onthuld: Logitech Sight. Het systeem is ontworpen om gelijkheid te creëren in videovergaderingen, tussen deelnemers die op kantoor met elkaar in één ruimte zitten en de deelnemers thuis. Met deze slimme camera-oplossing wordt hybride werken ook echt hybride.

Hybride werken is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Toch voelen thuiswerkers zich vaak onvoldoende betrokken bij hybride vergaderingen, bracht een onderzoek van Microsoft aan het licht. Logitech wil met zijn AI-gestuurde cameraoplossing de grenzen tussen thuis en het kantoor volledig wegnemen.

Altijd het juiste perspectief

Het camerasysteem met ingebouwde microfoons moet ervoor zorgen dat thuiswerkers alles zien en horen wat er in de vergaderruimte gebeurt. Daarvoor is Logitech Sight uitgerust met twee 4K-camera’s. Je plaatst het camerasysteem op de tafel tijdens een vergadering en de algoritmen in de camera’s gaan op zoek naar het juiste perspectief.

logitech sight
Logitech Sight brengt alles in beeld. Bron: Logitech

Gebruikers hoeven niet zelf handmatig de camera te positioneren, alles wordt kunstmatig aangestuurd door de AI. Zo kunnen deelnemers in een vergaderzaal zich vanuit verschillende perspectieven tonen aan hun collega’s die vanuit thuis de vergadering volgen.

Eenvoudig beheer en installatie

Logitech Sight wordt geleverd met meerdere aansluitingsopties en geïntegreerd kabelmanagement om een kabeljungle in vergaderruimtes te voorkomen. De setup en het beheer van de hardware verloopt via de Logitech Sync-software.

Logitech Sight is gecertificeerd voor de populaire videovergaderplatformen Microsoft Teams, Zoom en Google Meet om een naadloze integratie te beloven. De oplossing kan ook eenvoudig gebruikt worden in combinatie met andere hybride communicatiehardware van Logitech, zoals de RightSight 2, Logitech Scribe, Rally Bar en Rally Bar Mini. Zo wil Logitech een compleet ecosysteem ontwikkelen voor hybride vergaderingen.

lees ook

Meeting Owl 3 review: te duur kantoordier

Logitech zal zijn Sight AI-camera waarschijnlijk halverwege 2023 ter beschikking stellen. Verwacht wel diep in de geldbuidel te moeten tasten: de adviesprijs zal 2399 euro (incl. btw) bedragen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home