Logitech demonstreert Project Ghost: hologram-kot om in te chatten

Logitech toont met Project Ghost een speciale ruimte om virtuele conversaties in te houden. Project Ghost lijkt een antwoord op Project Starline van Google.

Na Google pakt nu ook Logitech uit met een chat-kot. Project Ghost is de werknaam voor het ding. Het neemt de vorm aan van een cabine die een beetje doet denken aan een eersteklaszitje in een vliegtuig of een ouderwetse trein. Logitech stopt de cabine boordevol eigen videoconferentietechnologie, zodat je klaar en duidelijk met een soort hologram kan spreken.

Tupac achterna

Het concept is gelijkaardig aan Project Starline van Google. Ook dat is een kot voor een gezellige tête-à-tête met een hologram. Het grootste verschil is dat Google voor nieuwe technologie gaat om een hologram-illusie te creëren, terwijl Logitech het iets eenvoudiger houdt.

De fabrikant gebruikt de ‘Pepper’s Ghost’-techniek om de illusie van een hologram tot stand te brengen. Die techniek maakt gebruik van spiegels en een glasplaat om een projectie de illusie van aanwezigheid te geven en wordt al decennia gebruikt in de entertainmentwereld. Meer dan tien jaar geleden maakte een Pepper’s Ghost-versie van Tupac al haar opwachting op het podium maar de illusie in kwestie bestaat al sinds 1800. Je gesprekspartner verschijnt als zo’nTupac- hologramgeest voor je wanneer je plaatsneemt in Project Ghost.

Oogcontact

Webcam, microfoons en luidsprekers zitten in de cabine verwerkt. Logitech gebruikt hardware afkomstig van zijn Rally-systeem. Dat impliceert meteen dat het systeem werkt met zowel Zoom als Teams en Meet. De webcam zelf zit recht achter het glas waarop de projectie van je gesprekspartner verschijnt, waardoor de illusie van oogcontact ontstaat. Voor de rest van het kot werkt de fabrikant samen met Steelcase: een fabrikant van kantoormeubilair.

Over de prijs communiceert Logitech niet, al mag je de kostprijs van een Rally-systeem en die van het meubilair alvast samentellen. Zo kom je al snel aan 7.000 euro of meer, maar dat is speculatie. Logitech wil de oplossing tegen het einde van het jaar kunnen leveren aan geïnteresseerde bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home