Logitech lanceert betaalbare draadloze headset en slimme webcam

De Logitech Brio 505 webcam combineert een scherpe beeldkwaliteit en handige demofunctie met een scherp prijskaartje, terwijl bij de Logitech Zone Vibe Wireless headset het draagcomfort primeert.

Hybride werken legt Logitech geen windeieren met zijn breed gamma aan accessoires om de productiviteit te verhogen. Volgens een globaal onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de fabrikant, wil 73 procent van de bedrijven ook op deze manier blijven werken in de toekomst. Mogelijks gooien de forse energieprijzen daar tijdelijk roet in het eten, maar dat belemmert Logitech niet om twee nieuwe accessoires in de markt te zetten.

Belangrijk om te weten: van beide modellen bestaat een zakelijk model en een variant voor particulieren. Het grote verschil is dat de zakelijke modellen compatibel zijn met Logitech Sync, het centrale portaal voor IT-admins om Logitech-hardware te beheren.

Beide varianten zijn identiek, met uitzondering van een UC-compatibele draadloze USB-ontvanger bij de Logitech Zone Vibe Wireless headset om in kantooromgevingen niet enkel van bluetooth afhankelijk te zijn.

Zakelijke variantParticuliere variant
Logitech Brio 505Logitech Brio 500
Logitech Zone Vibe WirelessZone Vibe 100

Logitech Brio 505

Logitech stopt de webcam in een nieuw jasje met de Brio 505. Binnenin zit de camera die ofwel 1080p aan 30 fps kan leveren of 720p aan 60 fps. De sensor van dienst heeft een 4 megapixelresolutie, ondersteunt HDR en heeft een beeldhoek van 90 graden.

Rechts van het toestel kan je met het wieltje draaien om een fysiek klepje voor de camera te schuiven voor meer privacy.

Interessant is de Show Mode-functie waarbij je de camera kan draaien. Een ingebouwde accelerator spiegelt het beeld automatisch zodat je iets kan tonen op je bureau. Het beeld verder aanpassen naar wens kan met de Logitech Tune-software die online te downloaden is.

Duurzaamheid staat ook hoog op het lijstje van Logitech. De behuizing bevat 68 procent gerecycleerd plastic (zwart) of 59 procent (wit, roze) en al het papier is FSC-gecertificeerd. De USB-C-kabel is vrij van PVC.

De Logitech Brio 505 is gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom en Google Meet en is compatibel met andere platformen.

Logitech Zone Vibe Wireless

Er zit een ingebouwde microfoon in de Brio 505, maar wie beter verstaanbaar wil zijn en zijn of haar omgeving niet wil storen, kan de nieuwe Logitech Zone Vibe Wireless overwegen. Deze draadloze headset mikt op comfort met zachte oorkussens waar het oor volledig in past. Volgens de fabrikant kan je zonder problemen de hele dag vergaderen (of naar muziek luisteren) zonder enige hinder.

De focus ligt op kantoor, maar Logitech mikt met de nieuwe headset ook op mediaconsumptie en gaming. Via multi-point bluetooth kan je twee toestellen koppelen. Word je opgebeld, dan kan je naadloos switchen tussen twee bronnen.

De batterij van de Logitech Zone Vibe Wireless is goed voor 20 uur autonomie. Opladen doe je via USB-C.  

Opnieuw staat duurzaamheid centraal met een zachte hoofdband die bestaat uit 100 procent gerecycleerd PET-materiaal. De plastic oorschelpen aan de buitenkant bestaan uit 25 procent gerecycleerde PCR ABS terwijl de USB-C-kabel PVC-vrij is.

De Logitech Vibe Wireless is gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom en Google Meet en is compatibel met andere platformen.

Prijs en beschikbaarheid

De zakelijke Logitech Brio 505 is vanaf nu beschikbaar in drie kleuren: zwart, wit en roze. De adviesprijs bedraagt 139 euro inclusief btw. De particuliere variant heeft dezelfde kleuren en een identiek prijskaartje, maar vind je als Logitech Brio 500 terug in de winkel. Wie Logitech Sync niet gebruikt, kan evengoed deze variant in huis halen.

De Logitech Zone Vibe Wireless (UC-versie) is vanaf oktober beschikbaar en heeft een adviesprijs van 139 euro. Dezelfde drie kleuren zijn beschikbaar: zwart, wit of roze. De Microsoft Teams-gecertificeerde versie is vanaf november beschikbaar.

De particuliere variant (Logitech Zone Vibe 100) is vanaf nu beschikbaar in drie kleuren: zwart, wit en roze. De adviesprijs bedraagt 119 euro. Deze variant is niet compatibel met Logitech Sync en heeft geen draadloze USB-C-dongle die UC-compatibel is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home