Linux Foundation Europe lanceert opensource Project Sylva

5G antenne

Het platform brengt toonaangevende Europese telecombedrijven samen en gaat op zoek naar manieren voor het verminderen van fragmentatie en complexiteit in de sector.

Linux Foundation Europe (LFE) is een onafhankelijke hub voor het ontwikkelen, beheren en schalen van open technologieprojecten. Met de lancering van Project Sylva wil LFE nieuwe opensource telecommunicatie cloud-stack ontwikkelen. Met een gemeenschappelijke framework voor cloudsoftware moet de fragmentatie van telecom- en edge computingdiensten verminderen.

Minder complexiteit

Project Sylva is ontstaan uit de wens om de complexiteit te verminderen en de cloudificatie van het netwerk te versnellen, met oog voor de Europese eisen op vlak van privacy, cybersecurity en energie-efficiëntie. Vijf Europese operatoren (Telefonica, Telecom Italia, Orange, Vodafone en Deutsche Telekom) en twee vendors (Ericsson en Nokia) ondertekenden  hiervoor een memorandum van overeenstemming voor zowel binnen de EU als op wereldwijde schaal.

Project Sylva bouwt verder op bestaande opensource projecten en moet leiden tot nieuwe implementaties en uitbreidingen. “Sylva is het eerste project van de community dat door Linux Foundation Europe wordt gehost. Hiermee realiseren we in één klap onze wens om te zien welke impact samenwerking met een Europese insteek op het wereldwijde ecosysteem kan hebben”, zegt Gabriele Columbro, General Manager van Linux Foundation Europe.

 5G-toepassingen

Het project moet een kader scheppen voor cloudsoftware en de verwachtingen indelen per prioriteit. Daarnaast moet Sylva oplossingen ontwikkelen voor de integratie van bestaande opensource componenten. “Het doet ons deugd om nauw samen te werken met vooraanstaande Europese telecommunicatiebedrijven en vendors. Zij willen de volledige kracht van open source gebruiken voor een snellere cloudificatie van het netwerk”, zegt Arpit Joshipura, directeur Networking, Edge & IoT bij de Linux Foundation.

Ook de aanpak van 5G-toepassingen zal aan bod komen. “Een geïntegreerde aanpak van de hosting van 5G-toepassingen is cruciaal, van de kern van het netwerk tot het RAN. Dit voor het bevorderen van breedschalige innovatie en digitale transformatie. Het vormt een waardevolle aanvulling op het werk dat de LF Networking-community en LF Edge-community verrichten.” De deelnemers aan het project zullen voor de ontwikkeling van software en toepassingen gebruik maken van GitLab.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home