LinkedIn krijgt grote redesign, Stories en integreert Teams en Zoom

LinkedIn redesign
-

Na meer dan vijf jaar krijgt LinkedIn een grondige redesign. De focus ligt op een duidelijke, inclusieve en fijne ervaring met een focus op community. In de VS start het met de lancering van Stories en wereldwijd integreert LinkedIn Microsoft Teams, Zoom en BlueJeans in chatvensters.

LinkedIn heeft vandaag een actieve community van 700 miljoen professionals wereldwijd. Er wordt meer dan een miljoen uur per week aan LinkedIn Learning geconsumeerd elke week en vorig jaar werden er bijna vijf miljard connecties gemaakt. Via het platform worden volgens Microsoft, eigenaar van LinkedIn, elke seconde drie mensen aangeworven.

Om de evolutie van de markt te volgen, toont LinkedIn de eerste grondig redesign in vijf jaar tijd in een blogpost. De nieuwe interface toont duidelijker in welke groepen je zit, welke events er aan komen, recent bezochte items en nog veel meer. Centraal blijft de vertrouwde feed zichtbaar en bovenaan blijf je toegang hebben tot vertrouwde snelkoppelingen.

Stories enkel in de VS

LinkedIn lanceert het nieuwe design met een bijhorende en langverwachte dark mode. Het werkt ook aan diverse illustraties om mensen herkenbaar in beeld afhankelijk van type industrie, etniciteit, achtergrond of skills. De zoekfunctie krijgt ook een fikse boost met meer filteropties en meer relevante zoekresultaten.

Het sociale mediaplatform lanceert in de VS zijn versie van Stories. Na een bepaalde periode gaat LinkedIn de feedback evalueren voordat het de Stories-functie wereldwijd uitrolt.

Tot slot voegt LinkedIn integratie toe met Microsoft Teams, Zoom en BlueJeans in chatvensters. Zo kan je eenvoudig een videomeeting starten met iemand waarmee je babbelt om efficiënter met elkaar te spreken. Berichten in chat kan je voortaan ook aanpassen op spelfouten of verwijderen. Conversaties kan je voortaan ook in bulk archiveren, verwijderen of markeren als ongelezen. Je kan binnenkort ook anderen toevoegen in een bestaande chatconversatie en bepalen welke historiek zichtbaar is voor hem of haar.

LinkedIn rolt de grote redesign en verbeterde chatfunctionaliteit dit najaar wereldwijd uit. Enkel op Stories moeten we langer wachten en gaat de de primeur naar de VS.

Tip: Scribd koopt SlideShare over van LinkedIn

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home