Google Meet beperkt belminuten voor gratis gebruikers tot één uur

Google Meet

Groepsgesprekken in Google Meet worden voortaan beperkt tot één uur voor gratis gebruikers. Vijf minuten voor het einde van het tijdslot verschijnt er een melding in beeld. Privégesprekken met één persoon blijven onbeperkt in tijd tot maximum 24 uur per gesprek.

Bij de start van de wereldwijde lockdowns in maart vorig jaar werd Google Meet gratis voor iedereen om in contact te blijven met elkaar. De zoekgigant benadrukte al die tijd dat het om een tijdelijke maatregel ging, maar eind september vorig jaar verlengde het de tijdelijke regel naar maart 2021 en daarna volgde opnieuw een verlenging tot eind juni 2021.

Nu komt er een einde aan de gratis maatregel. Vanaf nu krijgen groepsgesprekken met drie of meer deelnemers een tijdslimiet van 60 minuten. Vijf minuten voor de deadline krijg je een melding dat het einde nabij is. Traditionele één-op-één-gesprekken blijven wel gratis (24-uurlimiet).

Om de beperking van één uur voor groepsgesprekken op te heffen, moet de host van het gesprek een Google Workspace-abonnement hebben. Workspace Business Starter start vanaf 4,68 euro per maand voor de eerste 12 maanden. Daarna treedt de standaardprijs van 5,20 euro in actie. In zo’n pakket krijg je ook toegang tot 30 GB cloudopslag en een aangepaste en beveiligde zakelijk e-mail. Prijzen zijn exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home