Google Workspace verweeft video en chat in een slim canvas

Google Workspace

Google Workspace, vroeger bekend als Google G Suite, werkt aan een functie waarbij je dynamischer kan samenwerken in één bestand. Het introduceert daarvoor handige sjablonen en een naadloze integratie van Google Chat, Google Meet in Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Op Google I/O presenteert de zoekgigant zijn visie voor de toekomst van samenwerken in Google Workspace. Zo introduceert het nieuwe interactieve bouwstenen zoals sjablonen en checklists om handig mensen, content en events in één naadloze ervaring te stoppen. Je kan vandaag al door ‘@’ te typen mensen markeren in een document. Google breidt die functionaliteit nu verder uit.

Via ‘smart chips’ doet de zoekgigant automatisch suggesties wanneer je ‘@’ typt, zoals bestanden, meetings of mensen. De functionaliteit werkt vanaf vandaag in Documenten en wordt in de komende maanden ook naar Spreadsheets uitgerold.

Google Workspace

Google lanceert vanaf vandaag ook checklijsten waar je mensen aan kan toevoegen. Die krijgen de opdracht ook automatisch in hun To Do-lijst binnen. Spreadsheets krijgt dan weer een betere visualisatie van de historiek. Vandaag is onder andere een tijdlijn beschikbaar zodat je handig kan zien wie wanneer veranderingen heeft aangebracht aan het document.

Google Meet en Google Chat

Google Meet integreert dieper in Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Vanaf vandaag kan je in een document een videovergadering starten. Binnen Google Chat kan je vandaag al bestanden rechtstreeks openen en bewerken binnen Spreadsheets en Documenten. De komende weken voegt Google ook Presentaties toe aan dat rijtje. Voor de liefhebbers van smileys kunnen die binnenkort worden uitgedeeld in Documenten- en Spreadsheets-reacties.

Google Workspace

Vandaag ondersteunt Google Workspace al slimme integraties met onder andere Docusign en Salesforce via connectoren in Spreadsheets. Het wil in de toekomst meer API’s ontwikkelen om informatie en acties die je nodig hebt van externe tools direct in het nieuwe slimme canvas binnen Google Workspace te integreren.

Om een idee te krijgen hoe de nieuwe functies van Google Workspace eruit zien, kan je onderstaande video bekijken:


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home