Google stopt Hangouts Chat in Gmail, geeft Hangouts Meet ondertitels

google chat

Google bouwt verder aan de twee opvolgers van Hangouts. Slack-concurrent Chat krijgt Gmail-integratie, terwijl Meets video van automatische (Engelstalige) ondertitels zal voorzien.

Hangouts Chat krijgt voortaan een plaatsje in Gmail. Chat is de helft van de spirituele opvolger van het klassieke Hangouts. Dat splitste Google op in twee applicaties. Hangouts Chat is voor tekstgebaseerde communicatie en kan je best zien als concurrent voor Slack, terwijl Hangouts Meet het video-luik op zich neemt. Op termijn wil Google alle gebruikers van wat intussen Hangouts Classic heet naar dit nieuwe aanbod migreren.

Je vindt Hangouts Chat-contacten links in Gmail, chatvensters verschijnen rechts onderaan. Visueel doen ze erg denken aan de chatvenstertjes van Facebook. Met een druk op de knop kan je een conversatie vervolgens openen in zijn eigen browservenster. De integratie rolt uit naar consumenten en G Suite-gebruikers.

Realtime transcriptie

Ook Hangouts Meet krijgt een upgrade. Google rolt Live Captions uit naar de dienst, al is de functionaliteit vooralsnog niet beschikbaar in het Nederlands. Live Captions voorziet ondertitels in realtime tijdens het videochatten. Met de transcriptiefunctie brengt Google de Meets-applicatie op hetzelfde niveau als concurrerende applicaties van Microsoft zoals Teams en Skype.

Videocalls kan je voortaan ook uitzenden zodat mensen buiten je organisatie kunnen meevolgen. Dat kan interessant zijn voor bijvoorbeeld een bescheiden aankondiging. Om dat te doen, kan je een livestream als publiek aanvinken. In tegenstelling tot Hangouts Chat is Hangouts Meets voorlopig wel exclusief voor G Suite gebruikers.

Gerelateerd: Skype en PowerPoint krijgen live ondertiteling

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home