Google Sheets maakt projectopvolging eenvoudiger  

Smart Canvas krijgt met de laatste update een keuzemenu waarin je eenvoudig aanduidt hoe ver een lopend project staat.

Google Workspace probeert zijn product om te toveren tot een handige plek om samen te werken. Een nieuwe update aan Smart Canvas, een product binnen Google Sheets, maakt het opvolgen van projecten alweer eenvoudiger.

lees ook

Google Workspace verweeft video en chat in een slim canvas

Gebruikers geven door middel van het nieuwe keuzemenu zelf aan hoe ver een project staat. Welke opties er zijn om de status van een project aan te duiden, beslist de organisatie. De ontwikkelings- en beheermogelijkheden werden namelijk ook gewijzigd, waardoor een organisatie zelf een kleurcode en beschrijving kan toevoegen.

Bron: Google

Om het menu te gebruiken ga je naar het tabblad Invoegen en kies je de optie Dropdown. Je kan er ook voor kiezen om in een vakje ‘@dropdown’ in te geven.

Breed beschikbaar

De functie is echter nog niet naar alle gebruikers uitgerold, Rapid Release domains krijgen de functie ten laatste op 23 december, Scheduled Release domains kunnen de functie vanaf 22 december verwachten.  

Google rolt de functie breed uit, naar Workspace-gebruikers, accounts met een legacy G Suite Basic of Business en iedereen met een persoonlijk account bij de techgigant.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home