Google+-opvolger maakt binnenkort debuut in G Suite

google currents

Google stelt G Suite-beheerders op de hoogte dat Currents, de opvolger voor Google+, op 6 juli zijn debuut maakt. De overstap wordt verplicht opgelegd, maar zou pijnloos moeten zijn.

Google+ zag in 2011 het levenslicht als poging van Google om zijn eigen sociale netwerk uit de grond te stampen. Dat lukte evenwel niet, waardoor Google in 2019 besloot om er een punt achter te zetten, en het platform op de zakelijke markt te heroriënteren.

Sindsdien kent Google+ een tweede leven als samenwerkingstool binnen G Suite. Om de link met het verleden volledig te breken, werd Currents als opvolger gelanceerd. Het platform is sinds april vorig jaar in béta en wordt op 6 juli voor iedereen uitgerold, zo laat Google weten in een e-mail aan G Suite-beheerders, die The Register kon inkijken:

“Nadat Currents op 6 juli 2020 algemeen beschikbaar wordt, worden je gebruikers en alle bestaande Google+-inhoud van je organisatie automatisch overgezet naar Currents. Het kan tot 5 dagen duren voordat Currents wordt uitgerold naar jouw organisatie. Tijdens deze overgang is er geen downtime voor gebruikers.”

Links naar plus.google.com zullen blijven werken, maar worden doorgestuurd naar currents.google.com. De mobiele apps voor Google+ op iOS en Android worden niet langer ondersteund en vervangen door de Currents-app.

Google maakt niet bekend hoeveel organisaties zich reeds aan de béta van Currents hebben gewaagd, maar na 6 juli is er voor niemand een weg terug. De migratie wordt door Google geforceerd opgelegd voor alle gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home