Google Meet voegt software toe om jezelf ideaal te belichten

Google Meet

De nieuwste update van Google Meet helpt gebruikers met een oude webcam of slecht belichte locatie om toch optimaal in beeld te verschijnen.

Videobellen is zoveel fijner wanneer de tegenpartij duidelijk en helder in beeld is. Dat weet elk videobelplatform. Microsoft Teams en Zoom passen heel wat AI-snufjes automatisch toe om je optimaal in beeld te brengen. Google voegt daar nu een flinke schep bovenop door manuele controle toe te voegen aan de belichting in Google Meet.

In een nieuwe update die binnenkort wordt vrijgegeven, kan je als gebruiker de belichting bijsturen alsof je met een studiolicht werkt. Is je gezicht helder aan de éne kant door het zonlicht maar donker aan de andere kant? Met de softwarefunctie in Google Meet kan je nu dynamisch een extra lichtpunt toevoegen en controleren.

Naast de indrukwekkende lichtfunctie voert Google ook een andere belangrijke update door binnen Google Meet onder de noemer portrait mode. Hier wordt AI gebruikt om je videokwaliteit gevoelig te verhogen wanneer je een oude of weinig kwalitatieve webcam hebt of bij een slechte internetverbinding.

Tot slot krijgt Google Meet een betere filter die echo’s in ruimtes met harde oppervlakken compenseren.

Het is nog niet duidelijk wanneer alle updates worden uitgerold. Google spreekt niet over een specifieke tijdlijn, enkel dat je de nieuwe functies snel mag verwachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home