Google Meet schrapt volgende week ondersteuning voor Internet Explorer 11

google meet

Google Workspace-apps werken al langer niet meer op Internet Explorer 11. Google Meet was de uitzondering, maar vanaf 17 augustus stopt ook deze dienst met werken op de oude internetbrowser.

Het aantal diensten dat niet meer werkt op Internet Explorer 11, of binnenkort niet meer werken, blijft groeien. In maart stopte Google al met de ondersteuning van Workspace (G Suite) apps, maar Google Meet ontsnapte aan die beperking. Die ontsnapping was tijdelijk, want vanaf 17 augustus ontvangt de videovergadertool ook geen ondersteuning meer van Google wanneer je nog Internet Explorer 11 gebruikt. De dienst blijft initieel werken, maar van zodra er bugs of andere veiligheidsproblemen optreden, biedt de zoekgigant niet langer ondersteuning.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer 11 officieel tot 15 juni 2022, maar het schrapte al wel ondersteuning voor de webversie van Teams al eind vorig jaar en vanaf deze maand is de rest van de Microsoft 365-suite aan de beurt.

Vorige week benadrukte AWS ook dat het Internet Explorer 11 niet langer als prioritair zal behandelen. Het blijft echter wel bugs fixen voor bestaande functies en pagina’s. Vanaf 31 juli 2022 stopt de ondersteuning officieel.

Internet Explorer 11 krijgt al lang geen functionele updates meer, maar blijft populair bij bedrijven. Heel wat organisaties vertrouwen op legacy-toepassingen die geschreven zijn voor Internet Explorer. Die updaten kost tijd, moeite en dus geld. Het gaat hierbij doorgaans om interne toepassingen, waardoor eventuele beveiligingsproblemen niet voldoende motivatie bieden. Lees hier onze uitgebreide analyse waarom Internet Explorer zo traag naar de eeuwige jachtvelden wordt gestuurd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home