Google Meet past tegelinterface aan voor presentaties

Google Meet tegels met presentatie

Google Meet kondigde in april vier veelgevraagde functies aan, waaronder een nieuwe tegelinterface die tijdens een videogesprek tot 16 deelnemers in beeld brengt. Die interface ondersteunt voortaan ook presentaties.

Wanneer iemand een presentatie deelt, verhuist het raster videotegels naar de onderkant van het scherm, zodat de gedeelde presentatie in een grote tegel over ongeveer twee derde van het scherm kan worden getoond.

Google Meet biedt ondertussen een drietal verschillende interfaceopties en onthoudt je voorkeur, zodat die ook bij toekomstige videocalls wordt toegepast. Verder werden ook nog enkele kleinere aanpassingen aan de UI doorgevoerd om de schermruimte beter te benutten, zo klinkt het in een blogpost.

De nieuwe feature is onmiddellijk beschikbaar voor iedereen die Google Meet gebruikt, zowel betalende G Suite-klanten als gebruikers met een gratis Google-account.

De tegelinterface is onderdeel van een recente uitbreiding van Google Meet met vier veelgevraagde functies. Eerder deze week werd ook nog een AI-aangestuurde achtergrondgeluidsfilter toegevoegd om storend lawaai op de achtergrond te blokkeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home