Google Meet lanceert realistische achtergronden die je belichting in realtime aanpassen

Google Meet

Na de eerste bewegende achtergronden en het implementeren van AI om de helderheid van je beeld te corrigeren, lanceert Google Meet nu realistische belichting op basis van de achtergrond die je hebt gekozen. Het lijkt zelfs alsof je werkelijk in die gezellige koffiebar zit.

Enkele maanden geleden maakte Google bewegende achtergronden beschikbaar op Google Meet. Ook introduceerde het platform een functie waardoor lichtinval van achter je camera automatisch geneutraliseerd wordt. Nu gaat Google nog een stapje verder en past het de belichting van je gezicht aan op basis van de achtergrond die je hebt gekozen.

Virtueel of werkelijkheid?

Aangezien niemand houdt van video-achtergronden die je bewegingen slecht kunnen volgen, kiest Google Meet vijf nieuwe immersieve beelden uit. Wanneer je deze achtergronden gebruikt, zal het lijken alsof je werkelijk bent opgenomen in de omgeving. Je ziet zelfs de gloed van het licht op je gezicht en haar weerkaatsen.

Google-Meet
Bron: Google
Google-Meet
Bron: Google

Eigen tijdzone en seizoen

Met deze update wil Google voor meer diversiteit zorgen in achtergronden, zodat je niet de hele dag naar saaie thuiskantoren moet kijken. Je kan er dus binnenkort voor kiezen om virtueel in een leuke koffiebar plaats te nemen, waarbij je de regen op het raam ziet tikken. Bovendien past het beeld zich automatisch aan, aan je eigen tijdzone en seizoen.

Als extraatje kan je nu ook kiezen voor licht- en kleurenfilters op je beeld.

Google-Meet
Bron: Google

Wanneer beschikbaar?

De achtergronden zullen de komende twee weken worden uitgerold bij gebruikers van het snelle releasespoor, om daarna binnen een maand ook beschikbaar te zijn voor standaardgebruikers.

lees ook

Hoe pas je je achtergrond aan in Google Meet?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home