Google Meet krijgt vier veelgevraagde functies

Google

Google breidt zijn videoconferencingsoftware voor G Suite-gebruikers uit met enkele veelgevraagde functies.

Nu er massaal wordt thuisgewerkt als gevolg van de coronacrisis, zitten leveranciers van videoconferencingtools en samenwerkingssoftware in een race om gebruikers. Google, Microsoft, Zoom en anderen steken daarom een tandje bij om in snel tempo nieuwe functies naar hun platformen te brengen.

Google trok begin deze maand dagelijks meer dan twee miljoen nieuwe gebruikers aan voor zijn video-app Meet, samen goed voor meer dan 2 miljard videobelminuten per dag. Zulke groei betekent alle hens aan dek om al die gebruikers een kwalitatieve ervaring aan te bieden.

“De afgelopen weken hebben we geavanceerde Meet-functies uitgebreid naar alle G Suite-klanten, zodat ze het meeste uit Meet kunnen halen. We hebben ook de technische ondersteuning voor Meet uitgebreid, zowel om ervoor te zorgen dat we verantwoord opschalen als om gebruikers vier van hun meest gevraagde Meet-functies te bieden”, zegt Smita Hashim, Director of Product Management voor Google Meet, Voice & Calendar, in een blogpost.

Vier features

Zo wordt de schermlay-out uitgebreid met een optie voor grote videogesprekken, die tot 16 videotegels naast elkaar weergeeft. Tot nu toe kon je slechts vier deelnemers tegelijk zien. Ook Microsoft Teams kondigde pas een gelijkaardige aanpassing aan en gaat van vier naar negen beelden, terwijl Zoom tot 49 deelnemers op één scherm kan tonen.

Een nieuwe optie om tijdens een presentatie een Chrome-tabblad te delen in plaats van een venster of je hele scherm, moet zorgen voor een betere ervaring bij het delen van high-quality video met audio.

Meet gebruikt voortaan AI om je automatisch beter zichtbaar te maken voor andere deelnemers in geval van minder goede lichtomstandigheden. Deze functie wordt momenteel geïmplementeerd voor mobiele gebruikers en zal in de toekomst ook voor het web worden uitgerold.

Tot slot kan Meet nu ook achtergrondgeluid wegfilteren, zoals een blaffende hond of het lawaai van je toetsenbord. Deze functie wordt eerst voor de webversie uitgerold en pas daarna naar mobiele gebruikers.

Eerder voegde Google ook al een Meet-integratie toe aan Gmail, zodat je rechtstreeks vanuit de e-mailclient aan meetings kan deelnemen of er zelf eentje opzetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home