Google+ maakt officieel plaats voor Google Currents

google currents

Google heeft finaal de stekker getrokken uit zijn gefaalde sociale netwerk Google+. Wat er nog van overschoot, werd deze week officieel herdoopt tot Google Currents.

Google+ zag in 2011 het levenslicht als poging van Google om zijn eigen sociale netwerk uit de grond te stampen. Dat lukte evenwel niet, waardoor Google in 2019 besloot om er een punt achter te zetten, en het platform op de zakelijke markt te heroriënteren.

Sindsdien kent Google+ een tweede leven als samenwerkingstool binnen G Suite. Om de link met het verleden volledig te breken, werd Currents als opvolger gelanceerd. Het platform is sinds april vorig jaar in béta en vorige maand raakte bekend dat het op 6 juli voor iedereen zou worden uitgerold.

Google hield woord en maakte Currents maandag algemeen beschikbaar. Ook de Android- en iOS-apps van Google+ kregen een naamsverandering, zo merkte 9to5Google op.

Homestream

Currents gaat voortaan dus verder als communicatiemiddel binnen G Suite. Gebruikers kunnen berichten plaatsen en erop reageren in een nieuwsfeedachtige ‘homestream’, die op relevantie of chronologisch kan worden gerangschikt. G Suit-beheerders kunnen indien nodig discussies modereren.

De overstap naar Currents wordt voor iedereen automatisch doorgevoerd. Links naar plus.google.com blijven werken, maar worden doorgestuurd naar currents.google.com.

Het is niet bekend hoeveel organisaties reeds met de béta van Currents aan de slag gingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home