Google lanceert Currents als zakelijke opvolger van Google+

google currents

Sinds 2 april bestaat Google+ niet meer voor particulier gebruik. De G Suite-versie leeft nog maar is terminaal. Google Currents wordt de opvolger en kan vandaag al in béta worden getest. Alle bestaande Google+ content wordt automatisch gemigreerd wanneer je van start gaat.

Google+ bestaat niet meer, maar G Suite-gebruikers werd door Google een vervanger beloofd. Die lanceert vandaag in béta na de officiële lancering op Google Cloud Next ’19. De zoekgigant biedt met het nieuwe platform een plaats voor discussies en interacties over heel het bedrijf.

De dienst wil graag werknemers binnen een bedrijf in contact brengen met elkaar en leidinggevende functies een opportuniteit bieden om te connecteren met werknemers.

Bestaande content

Currents vervangt Google+ en krijgt volgens Google een volledig nieuwe look. Naar onze mening lijkt het voorlopig heel sterk op Google+, maar we kunnen de onderliggende functionaliteit niet beoordelen uit de screenshots. Alle bestaande Google+-content wordt automatisch overgezet naar Currents wanneer je de béta start.

google currents

Een van de belangrijkste nieuwe functies is om ideeën binnen bedrijven breed uit te wisselen. Posts van leidinggevenden kunnen extra zichtbaarheid krijgen op Currents en gebruikers kunnen eenvoudig posts taggen met relevante berichten of bijlagen. Eens iets is gepost, kunnen anderen feedback geven en vragen stellen binnen dezelfde thread. Er is ook een analytics-luik waar je het engagement van je posts kan bewonderen.

Analytics

Alle inhoud van Currents blijft bestaan, zodat werknemers oude content steeds kunnen terugvinden. Content binnen je tijdlijn worden gerangschikt op vlak van relevantie. Zo zie je direct wat prioriteit geniet vandaag. Of je kiest ervoor om alles chronologisch weer te geven.

IT-admins kunnen discussies binnen bedrijven vormgeven met custom streams om specifieke content te promoten aan bepaalde werknemers of het hele bedrijf. Admins kunnen ook engagement meten over het hele platform om te zien wat er leeft.

Wie aan de slag wil gaan met Google Currents, moet een mail sturen naar CurrentsBeta@google.com. De béta is compatibel binnen alle G Suite-abonnementen.

 

Gerelateerd: Google+ blaast laatste adem maar verrijst binnenkort in G Suite

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home