Google integreert video-app Meet in Gmail

Meet in Gmail

Google sleutelt aan nieuwe functies voor zijn videoconferencingtool Meet, waaronder integratie met Gmail en een gallery view waarmee je tot 16 deelnemers op je scherm te zien krijgt.

Google Meet is voortaan rechtstreeks beschikbaar in Gmail voor G Suite-gebruikers. De integratie is reeds actief in de webversie van de e-mailclient en komt binnenkort ook naar de mobiele app.

Gebruikers kunnen deelnemen aan een videomeeting of er zelf eentje opzetten vanuit de zijbalk van Gmail, waarna een nieuw venster met de Meet-app verschijnt.

G Suite-beheerders hoeven niets te ondernemen om de functie voor hun gebruikers te activeren. Dat gebeurt automatisch, maar kan desgewenst wel worden uitgeschakeld. De integratie wordt onmiddellijk uitgerold voor Rapid Release-domeinen en vanaf 30 april voor Scheduled Release-domeinen.

Net als concurrenten Zoom en Microsoft Teams, zag ook Google een toename in gebruik van zijn videoconferencingsoftware als gevolg van het toegenomen thuiswerk door de coronapandemie. Eind maart lag het dagelijks gebruik 26 keer hoger dan in januari.

Lees dit: De privacyproblemen achter Zoom, Slack en Hangouts

Feature-race

De toegenomen vraag naar videoconferencing doet alle platformaanbieders een versnelling hoger schakelen met nieuwe functionaliteit.

Zo maakte Microsoft eerder deze week bekend dat het het aantal zichtbare deelnemers in een call opkrikt van vier naar negen personen. Google is volgens Reuters naar verluidt iets gelijkaardig van plan, met een optie om 16 deelnemers tegelijk weer te geven. Ter vergelijking: Zoom kan tot 49 deelnemers naast elkaar weergeven, op voorwaarde dat je hardware krachtig genoeg is.

Andere functies die in de pijplijn zitten voor Google Meet, zijn verbeterde videokwaliteit bij weinig licht en de mogelijkheid om achtergrondgeluid weg te filteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home