Google geeft geavanceerde G Suite-functies gratis aan klanten tot eind september

G Suite-klanten krijgen tot 30 september toegang tot de enterprise-mogelijkheden van de samenwerkingstools binnen kantoorsuite, ongeacht hun abonnement.

Google breidt de gratis toegang tot de geavanceerde functies van de samenwerkingstools binnen G Suite uit. Als reactie op het coronavirus bood de softwarereus die al aan tot 1 juli, maar die deadline wordt nu verlengt tot 30 september. Het gaat om features in Google Meet die normaal zijn weggelegd voor de Enterprise-versie van de kantoorsuite.

Dat betekent dat alle G Suite-klanten via Meet calls kunnen opzetten met tot 250 deelnemers, livestreams kunnen genereren voor maximaal 100.000 mensen en automatisch opnames van een digitale vergadering kunnen opslaan naar Google Drive. Normaal kost toegang tot die mogelijkheden 25 dollar per gebruiker per maand.

Stijgende populariteit

Google wil Meet in de verf zetten nu de populariteit van videoconferencing diensten explosief groeit. Door het telewerk als gevolg van de coronapandemie doen bedrijven, educatieve instellingen maar ook consumenten meer dan ooit beroep op tools voor videocalls. Google ziet 25 keer meer gebruikers voor zijn dienst dan in januari van dit jaar. Iedere dag komen er twee miljoen nieuwe gebruikers bij. Het bedrijf profiteert van het momentum om Meet in de markt te zetten als een tool rechtstreeks onder G Suite, los van Hangouts. Daarom voerde de Google-marketeers pas een kleine naamsverandering door.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home