Google breidt G Suite verder uit met extra opties voor scholen

g suite for education

Tijdens een globaal back-to-school-event The Anywhere School heft Google een heleboel nieuwe functies aangekondigd rond Google Meet, Google Classroom en in de adminconsole voor ICT-coördinatoren.

Google Meet krijgt zijn belangrijkste update van allemaal in september: een verhoging van 16 deelnemers naar 49. Hiermee komt het op hetzelfde niveau als Zoom. Leerkrachten kunnen hiermee voortaan de hele klas probleemloos in het oog houden.

Jamboard, het digitale krijtbord van Google, integreert in Meet vanaf september om handig aantekeningen te maken zonder van applicatie te wisselen. Achtergronden kunnen vanaf oktober ook wazig worden gemaakt. Lees al het nieuws rond Google Meet op Schoolit.  

Verbeterde adminconsole

Ook Google Classroom krijgt een belangrijke update. Binnenkort is er een To-do-widget voor leerlingen en een To-review-widget voor leerkrachten. Hiermee krijgt iedereen een duidelijker overzicht wat er dringend moet gebeuren en wat later in de week of de maand pas moet worden uitgewerkt. Verder kan je met speciale join codes voortaan iemand uitnodigen via externe kanalen zoals WhatsApp of mail. Lees al het nieuws rond Google Classroom hier.

Tot slot wordt de adminconsole voorzien van extra tools om ICT-coördinatoren het leven eenvoudiger te maken. Zo kan je binnenkort Classroom audit logs rechtstreeks in de adminconsole raadplegen. Met deze logs kan de ICT-coördinator direct zien waarom bijvoorbeeld een leerling werd verwijderd uit een klas of wanneer een klas werd gearchiveerd en wie dit heeft gedaan. Die logbestanden kan je in G Suite Enterprise for Education importeren in BigQuery en Data Studio voor diepere inzichten. Bekijk alle nieuwtjes op Schoolit.

Tip: Google krikt beveiliging Gmail en G Suite op met nieuwe functies

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home