Gmail integreert Google Chat, Rooms en Meet als antwoord op Slack

Gmail G Suite

Google heeft een nieuwe Gmail-app voor G Suite onthuld, die alle communicatietools van het bedrijf in één toepassing bundelt om een vuist te maken tegen Slack en Microsoft Teams.

De app integreert Gmail, Chat, Rooms en Meet, en wordt deze week als vroege preview beschikbaar gemaakt voor G Suite-klanten, zo meldt The Verge. Later dit jaar wordt de nieuwe toepassing naar alle G Suite-gebruikers uitgerold. Voor de consumentenversie van Gmail kijkt Google voorlopig nog de kat uit de boom.

De integratie van al deze diensten in één “workspace” moet het eenvoudiger maken om tussen de verschillende communicatiemiddelen te wisselen, zonder met meerdere tabbladen of apps te jongleren. Het is een logische evolutie nadat Google Meet eerder al in Gmail werd geïntegreerd.

Bovendien maakt één geïntegreerde app het eenvoudiger om over de verschillende communicatiekanalen heen een ‘Niet storen’-status in te stellen of meldingen te dempen. Daarnaast kan je makkelijker doorheen chats zoeken en “snel deelnemen aan een videogesprek vanuit een chat, een chatbericht doorsturen naar je inbox of een taak maken vauit een chatbericht.”

Net zoals Microsoft Office 365 gebruikt om de adoptie van Teams aan te drijven, probeert Google de populariteit van Gmail te gebruiken om zijn eigen samenwerkingstools te promoten. Voor wie volledig in het G Suite-ecosysteem zit, zijn de nieuwe integraties vast een welgekomen verbetering om werk beter te organiseren en de verschillende apps in Googles aanbod te stroomlijnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home