Gebruik voortaan je Nikon camera als high-end webcam voor videocalls

Cheese!

Nikon Z50 camera

Heb je thuis of op kantoor nog een Nikon camera liggen? Gebruik die voortaan als hoge kwaliteitscamera voor je videocalls over Zoom of Microsoft Teams. Nikon heeft bètasoftware uitgerold waarbij je een twintigtal camera’s kan aansluiten op je pc als webcam.

Thuiswerken verplicht elk bedrijf om via tools als Zoom, Microsoft Teams, Hangouts Meet of WebEx te communiceren. Chatten is één, maar bellen is dikwijls veel persoonlijker en productiever. Wie de camera niet inschakelt tijdens een call, foei trouwens, heeft geen baat aan dit bericht. Wie dat wel doet, doet iedereen een plezier door een degelijke webcam te hebben.

De gratis Webcam Utility Software van Nikon laat je toe om een digitale camera uit hun line-up te gebruiken als high-end webcam. De software is beschikbaar voor Windows 10 en macOS. De software ondersteunt voorlopig de volgende modellen. Z 7II, Z 7, Z 6II, Z 6, Z 5, Z 50, D6, D5, D850, D810, D780, D750, D500, D7500, D7200, D5600, D5500, D5300 en D3500. Canon laat weten dat alle toekomstige modellen ook compatibel zullen zijn met de software.

Canon en Sony

Nikon is niet de eerste die dit doet. Canon stelt al langer software beschikbaar om hun camera’s te gebruiken als high-end webcam. De lijst met compatibele toestellen kan je hier vinden, alsook de software om aan de slag te kunnen. Ook Sony heeft een webcamclient beschikbaar sinds deze zomer. Voor meer informatie daarrond en compatibele modellen kan je hier terecht.

lees ook

6 tips om beter te videovergaderen

Het loont de moeite om te kijken welke digitale camera je in huis of op kantoor hebt. Indien je een compatibel toestel hebt, is de kwaliteit de facto beter dan klassieke USB-compatibele webcams die vandaag op de markt zijn. Jij hebt er zelf misschien niet zo veel aan, maar de personen die dagelijks of wekelijks met jou videobellen zullen je dankbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home