Ga aan de slag met twee videostreams in Microsoft Teams

Microsoft laat je voortaan toe om twee videostreams te delen bij een videovergadering in Teams. Dat moet vooral bij presentaties meer mogelijkheden geven?

Weet je niet welke kant je mooiste kant is? Geen probleem, want je kan je gezicht uit twee perspectieven in beeld brengen met een nieuwe functie in Teams. Wie met de preview van Teams aan de slag gaat, kan voortaan immers twee videostreams delen. IJdelheid is niet het hoofddoel, wel meer flexibiliteit bij het presenteren.

De functie heet Teams Content Camera, en ze laat je toe om beeld met een tweede camera te delen terwijl je zelf achter de eerste camera blijft zitten. Dat is handig voor scenario’s waarin de presentator bijvoorbeeld een demo van een toestel moet geven. De tweede camera kan dan inzoomen op het toestel, terwijl de primaire camera de presentator in beeld houdt.

Aan de slag

Uiteraard heb je minstens twee verbonden camera’s nodig om met Teams Content Camera aan de slag te gaan. Ben je in beeld, navigeer dan naar Share Content en Content from camera. Kies daar Video. In het dialoogvenster dat nu verschijnt, moet je een andere camera aanduiden dan diegene die je op dat moment al gebruikt om jezelf in beeld te brengen. Klik je Share, dan is de feed zichtbaar voor de andere deelnemers in de call. Je kan de functie vergelijken met een alternatief voor een gedeelde presentatie of een gedeeld scherm.

De functie is per direct beschikbaar voor Teams in Public preview. Het is aan beheerders om preview-functies beschikbaar te maken voor gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home