G Suite: finale migratie van Hangouts naar Google Chat nu mogelijk

google chat

De migratie van Hangouts naar Google Chat is al even aan de gang, maar er is stilaan licht aan het einde van de tunnel. Met de nieuwe ‘Chat heeft de voorkeur’-optie kunnen G Suite-beheerders Google Chat voortaan als standaard chatdienst instellen.

Het activeren van de nieuwe optie is de laatste stap in een negenstappenplan dat Google heeft uitgewerkt voor G Suite-beheerders om de migratie vlot uit te voeren. De belangrijkste stap die beheerders zeker eerst moeten hebben uitgevoerd, is om de klassieke versie van Hangouts en Chat in te schakelen (stap vier).

Wanneer je klaar bent om de migratie af te ronden, navigeer je in de Beheerdersconsole naar Apps > G Suite > Hangouts Chat > Chatclients en vink je de optie ‘Chat heeft de voorkeur’ aan.

Op dat punt wordt de volledige organisatie overgezet van Hangouts naar Google Chat. Alle Hangouts-apps (met uitzondering van hangouts.google.com) worden uitgeschakeld en gebruikers worden gevraagd om chat.google.com te gebruiken of de mobiele app te downloaden. Ook in Gmail wordt Hangouts volledig door Chat vervangen, inclusief alle nieuwe functies die dat met zich meebrengt.

Volledige migratie

Tot nu toe konden alleen leden van Googles Accelerated Transition Program de migratie op deze manier afronden. Nu is de optie voor iedereen beschikbaar. Het is in principe mogelijk om de migratie weer terug te draaien, maar het is verstandiger om de overstap gewoon eerst goed voor te bereiden.

De migratie is voorlopig alleen op domeinniveau beschikbaar, maar binnen enkele weken wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om Chat als voorkeur in te stellen op OU-niveau (organizational unit). Google adviseert evenwel een volledige migratie om fragmentatie binnen het bedrijf te beperken.

Het bedrijf laat tot slot nog weten dat een migratie tot 24 uur kan duren tot ze volledig is doorgevoerd en dat de uitrol van de nieuwe keuzeoptie gradueel gebeurt over een periode van twee weken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home