Facebook introduceert videoconferentietool Messenger Rooms

Messenger Rooms

Nu we met zijn allen steeds meer gaan videobellen, kan ook Facebook niet meer achterblijven. Daarom kondigde Facebook afgelopen weekend een nieuwe tool voor online meetings aan, genaamd Messenger Rooms. Met deze nieuwe tool gaat Facebook de concurrentie aan met Zoom. 

Door mogelijkheden voor videoconferenties te bieden, kan Facebook zijn gebruikers aansporen om vaker in te loggen tijdens deze corona pandemie. Facebook geeft zijn gebruikers zo een goed alternatief voor Zoom, waarvan het gebruik de afgelopen weken explosief steeg. 

Met Messenger Rooms wordt het mogelijk om meetings te houden met tot wel 50 deelnemers. Er is geen limiet op de tijdsduur van een gesprek, wat wel zo is bij de gratis versie van Zoom. De host van een meeting kan deze openbaar maken of alleen bepaalde mensen uitnodigen. 

Functies binnen Messenger Rooms

Deelnemers kunnen verschillende functies gebruiken om de ervaring tijdens het videobellen verder te verbeteren. Facebook heeft Messenger Rooms uitgerust met virtuele achtergronden, augmented reality gezichtsfilters en een ‘mood lighting’-instelling om opnames in een donkere ruimte op te lichten. 

Op dit moment zal Messenger Rooms alleen beschikbaar zijn via Facebook zelf. In de toekomst verwachten we dat Messenger Rooms ook een weg gaat vinden naar andere tools van Facebook, waaronder Instagram Direct en WhatsApp. 

Naast de nieuwe Messenger Rooms krijgen ook andere sociale media die onder Facebook vallen nieuwe functies voor video. Zo wordt het maximale aantal personen dat kan meedoen aan een WhatsApp videogesprek verdubbeld naar acht. Voor Instagram maakt Facebook het mogelijk om live-video’s vanaf een desktop. 

Onderdeel van lange termijn strategie

De nieuwe tool van Facebook is meer dan alleen een reactie op het coronavirus. Het is een onderdeel van een strategie om gebruikers een meer persoonlijke manier te geven om met elkaar te communiceren. Deze strategie kondigde Facebook een jaar geleden al aan. Met deze aankondiging vergeleek Mark Zuckerberg Facebook met de digitale versie van de woonkamer. Messenger Rooms past de visie van de digitale woonkamer toe in de vorm van een minimalistische interface tijdens het gesprek.Facebook is volop bezig met het toevoegen van nieuwe functies. Concurrent Zoom daarentegen, heeft aangegeven het ontwikkelen van nieuwe functies tijdelijk op pauze te zetten. Het bedrijf wil zich voorlopig richten op het verbeteren van de veiligheid van de tool, iets wat noodzakelijk is vanwege het enorme aantal nieuwe gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home