Epos lanceert Expand 80 speakerphone voor grote vergaderruimtes

Epos Adapt 80

Epos, de afgesplitste zakelijke tak van Sennheiser, onthult twee nieuws speakerphones met focus op middelgrote en grote vergaderruimtes. De Epos Expand 80 komt in een standaardversie en een Teams-versie en kost 649 euro incl. btw.

De lancering van de nieuwe speakerphones komt in het zog van onze Epos Adapt 660 review die we vorige week publiceerden. Waar dit een noice-cancelling hoofdtelefoon is, richt de Epos Expand 80 zich op samenwerken in een vergaderzaal met een audio-oplossing die goedkoper is dan een vaste installatie.

De speakerphone is een schaalbare bluetooth luidspreker waar maximaal 16 deelnemers in een ruimte mee kunnen communiceren. Binnenin zitten zes adaptieve, beamforming microfoons en een DSP. De combinatie van beide moet de stem van de spreker isoleren van de geluiden op de achtergrond.

Naast bluetooth heeft de Epos Expand 80 ook USB-C en NFC aan boord voor extra connectiviteit.

Twee versies

Naast de microfoons zit er een speaker in een volgens Epos uniek zwevend concept dat de ruimte moet vullen met geluid. Wie grotere ruimtes wil bedienen met meer dan 16 deelnemers, kan optioneel tot twee microfoons aansluiten op de Epos Expand 80 die per stuk 179 euro incl. btw kosten.

De speakerphone komt in twee smaken: Epos Expand 80 met UC-certificering en Epos Expand 80T met Microsoft Teams-certificering. Beide dragen dezelfde adviesprijs van 649 euro incl. btw. De UC-versie is vanaf vandaag beschikbaar. De Teams-versie wacht op certificering en is pas later beschikbaar. De optionele microfoons zijn vanaf oktober verkrijgbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home