Emoji-reacties komen naar Outlook

Binnenkort zal je e-mails in je Outlook-postvak kunnen beantwoorden met bijvoorbeeld een duimpje of een hartje. De functie komt er ter vervanging van een kort antwoord, zoals een e-mail waarin je een afspraak bevestigt.

Microsoft brengt emoji-reacties naar Outlook. Dat is terug te vinden in de Microsoft 365 Roadmap. Vanaf dan kan je op e-mails reageren met een duimpje, een hartje, een feesttoeter of een emoji die lacht, verbaasd kijkt of verdrietig is.

De functie moet het sneller maken om een kort antwoord te geven. Voor de zender van de e-mail zal het postvak niet langer overstroomd worden door deze korte antwoorden. De emoji’s worden namelijk niet als e-mail verstuurd, in de plaats hiervan ontvangt de zender een notificatie van de gegeven reactie. De overige ontvangers ontvangen geen melding, maar kunnen de gegeven reacties wel bekijken in de e-mail zelf.

lees ook

Fleur je chatberichten naar collega’s op met 3D-emoji’s in Teams

Voorwaarden

Emoji-reacties kunnen enkel worden uitgewisseld tussen organisaties die beide Microsoft 365-georieënteerd zijn.

De functie maakt deze maand nog zijn intrede op de e-maildienst. Emoji-reacties zijn dan te gebruiken op iOS, Android,de webversie, Outlook voor Mac en de nieuwste Outlook voor Windows. Windows-gebruikers die een oudere versie van Outlook geïnstalleerd hebben, mogen de emoji’s eind december verwachten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home