DocuSign integreert eSignature tools in Workplace by Facebook

DucuSign en Workplace by Facebook hebben e-signature workflows geïntegreerd in de chat en door het hele sociale enterprise platform. De integratie is een belangrijke stap voor zowel Workplace by Facebook als DocuSign. 

DocuSign richt zich in deze tijden van digitale transformatie en werken op afstand sterk op zijn Agreement Cloud. De afgelopen periode heeft het bedrijf flink momentum opgebouwd met grote enterprises. Ook Workplace heeft de laatste tijd in een snel tempo veel enterprise gebruikers aangetrokken. 

Jerome Levadoux, group president en hoofd van de eSignature business van DocuSign vertelt dat de integratie voortkomt uit gezamenlijke grote klanten van DocuSign en Workplace. Het duurde ongeveer een jaar voordat de integratie daadwerkelijk was doorgevoerd. 

Levadoux voegt toe dat DocuSign al een integratie had met Microsoft Office en Google Cloud, maar dat Workplace by Facebook de eerste integratie in een samenwerkingsapplicatie voor enterprise is. 

“Deze visie werd gedreven door gezamenlijke klanten met een groot aantal medewerkers die de behoefte hebben om meer samen te werken”, vertelt Levadoux. Voor nu omvat de integratie alleen de eSignature tools van DocuSign, maar in de toekomst wordt mogelijk ook de algemenere Agreement Cloud toegevoegd. 

Snellere workflow voor tekenen van overeenkomsten

Volgens Julien Codorniou, vice president van Workplace, draait de integratie vooral om chatbots in Workplace. “De chat interface van Workplace is de beste manier om te werken met DocuSign. De integratie biedt het beste van DocuSign en Workplace”, vertelt Codorniou. Dankzij de integratie draait Workplace niet langer meer alleen om communicatie, maar kunnen enterprises ook gebruik maken van automatisering. Hiermee wordt het gebruik van Workplace naar een hoger niveau getild. 

De DocuSign chatbot is ingebouwd in Workplace en biedt snelle toegang tot de DocuSign eSignature applicatie. De integratie maakt het mogelijk om digitale overeenkomsten te versturen, bij te houden en te beweren. Ook kunnen gebruikers notificaties instellen voor wanneer de status van een overeenkomst verandert. 

Volgens DocuSign en Workplace by Facebook wordt HR een belangrijke doelgroep voor de integratie. Bedrijven nemen steeds meer personeel op afstand aan, waarvoor de digitale handtekeningen een uitkomst zijn. Ook voor IT, supply chain en juridische afdelingen kan de integratie handig zijn. Het rendement van de integratie draait vooral om tijdsbesparingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home